Met muziek behouden we het respect voor ons religieuze erfgoed

13 Januari 2023

Met muziek behouden we het respect voor ons religieuze erfgoed

‘Met muziek behouden we het respect voor een gebouw van de gelovigen.’

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bestuurt Groen mee in Alken.
Wat betekent dat voor onze kerken en muziekverenigingen?

Harmonie krijgt nieuw onderkomen in de parochiekerk van Terkoest

Onze gemeente heeft al vijf jaar een kerkenbeleidsplan. Een belangrijke rol is weggelegd voor de gerenoveerde hoofdkerk Sint-Aldegondis in Alken-Centrum. De Sint-Joriskerk heeft eveneens een sacrale taak.

In de parochiekerk O.L Vrouw Onbevlekt Ontvangen in Terkoest krijgt een deel van het schip een andere bestemming. In het moeilijke coronajaar 2020 zijn ideeën verzameld en voorstellen op een rij gezet.

Na overleg tussen de gemeente, het kerkbestuur en de Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius is een akkoord bereikt om voor de muziekvereniging een nieuwe stek in het kerkgebouw van Terkoest te maken. De harmonie bestaat 110 jaar, telt een 50-tal leden en verlaat zo zijn huidig onderkomen in De Molen.

Deskundige architecten begeleiden de werken. Ze moeten in 2023 klaar zijn. ‘Naast de harmonie, mogen we daar voor de toekomst ook nadenken over andere vormen van muziek. Denk aan onze uitstekende koren of aan de plaatselijke muziekafdeling van de kunstacademie’, zegt schepen Patrick Martens. Hij beheert het dossier. ‘Met muziek behouden we het respect voor een gebouw van de gelovigen.’

Bij deze gelegenheid, 10 jaar Groen aan het stuur, bundelden we onze realisaties in een verjaardagsmagazine.

👉🏼  Laat je HIER verbazen door ons verjaardagsmagazine

Wil je weten hoe het verder gaat? Schrijf je dan in op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en volg ons iedere dag op social media.

👉🏼 schrijf je in op onze nieuwsbrief

👉🏼 volg ons op facebook

👉🏼 volg ons op instagram