Jongeren krijgen hun plek in De Alk en De Molen

14 Januari 2023

Jongeren krijgen hun plek in De Alk en De Molen

Nieuw skatepark in De Alk is place-to-be  

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bestuurt Groen mee in Alken.
Wat betekent dat voor onze jongeren en onze verenigingen?

Chiro en speelplein krijgt nieuwe lokalen in De Alk

De Molen in de dorpskern van Alken-Centrum krijgt tegen 2025 een heel ander uitzicht. Een volledig nieuw complex moet een in het oog springende,  aantrekkelijke en duurzame park-entree worden.

Op dat moment zal de Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius al een tijdje verhuisd zijn naar de parochiekerk van Terkoest. Het Jeugdhuis De Molen, dat tijdens de bouwwerken op de site aan De Herk moet uitwijken, zal terugkeren naar de nieuwbouw.

Dat laatste doen Chiro Jokadi en Chiro Mikado niet. Voor hen en voor de Speelpleinwerking worden gebruiks- en energievriendelijke lokalen gebouwd in het domein De Alk, tussen het groen van het valleipark.

Met al deze jeugdbewegingen is de tijd genomen voor overleg en het uitwisselen van ideeën en noden. Intussen zijn de plannen klaar en kan de bouw binnenkort starten.

Nieuw skatepark in De Alk is place-to-be

Met het nieuwe skatepark in De Alk bieden we nu ook een plek waar jongeren, los van verenigingen, terecht kunnen om hun sport te beoefenen.
Een nieuwe plek dus om andere jongeren te leren kennen!

Gemeente geeft verenigingen graag een zetje

De coronacrisis is hard geweest in Alken, met voor een aantal families een pijnlijk verlies. Gelukkig hebben de uitlopers van het virus veel minder impact op de gezondheid.

Voor het verenigingsleven was die periode ook een serieuze domper. Samenkomsten moesten noodgedwongen worden geschrapt. Maar de herneming is een feit. Dat is goed voor de sociale samenhang in Alken, vindt Groen Alken.

Daarom geeft de gemeente de verenigingen graag een zetje. Met jaarlijkse subsidies, met vrijstelling van huur, met materiële steun waar dat kan (zoals de aankomsttoren van de atletiekclub of een zwevende vloer voor de turnclub).

En ook helpen we verenigingen die investeren in minder en in duurzaam energiegebruik in hun lokalen. Zo schoven KSA, de scouts in Sint-Joris, fusieclub KFC Alken, de visclub en de tennisclub in De Alk aan voor financiële steun. Voor Groen Alken is dat een nuttige besteding van gemeentelijke middelen.

 

Bij deze gelegenheid, 10 jaar Groen aan het stuur, bundelden we onze realisaties in een verjaardagsmagazine.

👉🏼  Laat je HIER verbazen door ons verjaardagsmagazine

Wil je weten hoe het verder gaat? Schrijf je dan in op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en volg ons iedere dag op social media.

👉🏼 schrijf je in op onze nieuwsbrief

👉🏼 volg ons op facebook

👉🏼 volg ons op instagram