Trefplaats voor zorg en ontmoeting op de Kouterman

11 Januari 2023

Trefplaats voor zorg en ontmoeting op de Kouterman

"Het is voor onze gemeente op korte tijd uitgegroeid tot het kloppend hart van de zorg en tot een draaischijf van diensten."

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 bestuurt Groen mee in Alken.
Wat betekent dat voor onze ouderenzorg?

Najaar 2021 zijn de deuren van het nieuwe woonzorgcentrum Cecilia en het nieuwe lokaal dienstencentrum De Kouter opengegaan.

Het is daar sindsdien aan de Boskoopweg in de zone Kouterman een warme en levendige trefplaats voor zorg en ontmoeting. Dat is trouwens geen luxe, want Alken krijgt er tegen 2030 drieduizend mensen van 65 jaar of ouder bij.

Het woonzorgcentrum biedt een plek aan 87 bejaarden die aangepaste zorg nodig hebben. Het oude rusthuis in Terkoest voldeed niet meer aan de eisen van vandaag.

Ook zijn er 33 serviceflats voor ouderen die nog zelf uit de voeten kunnen. Voor zij die toch graag thuis blijven wonen, is er dan weer dagopvang.

En in het lokaal dienstencentrum in hetzelfde gebouw komt er een groot aantal senioren samen: voor een gezond middagmaal in het dorpsrestaurant, om nog iets bij te leren tijdens een vorming, of voor andere fijne activiteiten.

Het is ook heel mooi om te zien hoeveel vrijwilligers de mouwen opstropen en een helpende hand toesteken.

Het overleg met de Cecilia-leiding en de aanloop met de bouwwerken voor de hele zorgzone Kouterman stond voor Groen Alken lange tijd bovenaan de agenda.

‘Het resultaat mag er zeker zijn’, zegt schepen Frank Vroonen. ‘Het is voor onze gemeente op korte tijd uitgegroeid tot het kloppend hart van de zorg en tot een draaischijf van diensten. Tegelijk is het voor de medewerkers van het OCMW en van Cecilia, huisartsen, thuisverpleging en andere hulpverleners een unieke kans om hun inzichten en ervaringen te delen voor een nog beter zorgbeleid in Alken.’  

 

Bij deze gelegenheid, 10 jaar Groen aan het stuur, bundelden we onze realisaties in een verjaardagsmagazine.

👉🏼  Laat je HIER verbazen door ons verjaardagsmagazine

Wil je weten hoe het verder gaat? Schrijf je dan in op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief en volg ons iedere dag op social media.

👉🏼 schrijf je in op onze nieuwsbrief

👉🏼 volg ons op facebook

👉🏼 volg ons op instagram